Maitohapon sietokyky on lihaksen kyky kestää korkeaa maitohappopitoisuutta. Maitohapon sietokyky ja kyky poistaa sitä kehittyy nopeasti, laskettelijoilla riittävä harjoite on kahden viikon ylipitkillä radoilla tapahtuva lajiharjoittelu juuri ennen kilpailukautta. (Lampinen 1999, 178–179.)
Maitohapon sietokyky perustuu peruskuntokauden kestävyysharjoitteluun. Lihaskoordinaatio heikkenee, kun maitohapon määrä nousee yli neljän millimoolin. (Lampinen 1999, 178–179.)
KIRJALLISET LÄHTEET:
Lampinen, Kyösti. 1999. Tie voittajaksi. Jyväskylä: Kustannusosakeyhtiö Ajatus. ISBN 951-9440-91-7.
maanantai 2. elokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.