tiistai 31. elokuuta 2010

Hyvästä paras -malli

Hyvästä paras -malli on organisaation suorituskyvyn lisäämiseen ja ylläpitämiseen pyrkivä liiketoimintaprosessin tehostamiskäytäntöjen kokonaisuus. Hyvästä paras -malli perustuu kurinalaisesti toimiviin johtajiin sekä kurinalaiseen ajatteluun ja toimintaa, joiden pohjalta luodaan itseään ylläpitävä huippuasema. (Collins 2010, 173–176.)
”Erinomaisuuteen panostaminen luo perustan erinomaisuudelle ja sen seurauksille” (Collins 2010, 174).
Kurinalaisesti toimiva johtaja on kunnianhimoinen, nöyrä ja yrityksen tavoitteisiin sitoutunut. Hän valitsee avaintehtäviin henkilöitä, jotka ovat ”oikeita henkilöitä oikealla paikalla” ennen kuin aloittaan toiminnan. (Collins 2010, 173.)

Kurinalainen ajattelu perustuu tosiasioiden realistiseen kohtaamiseen ja uskoon siitä, että vaikeuksista voidaan selviytyä. Huipputulos perustuu yksinkertaiseen ja johdonmukaiseen toimintatapaan, jossa tavoiteltava asia on organisaatiolle tunnetasolla tärkeä. Asian on lisäksi oltava yrityksen osaamisalueista tuottavin ja yrityksen on kyettävä olemaan sillä maailman paras. (Collins 2010, 175.)

Kurinalainen toiminta koostuu henkilökohtaisen vastuun ottavasta organisaatiokulttuurista ja pitkäjänteisestä toiminnasta organisaation tuloskunnon kehittämiseksi. Itseään ylläpitävä huippuasema perustuu jatkuvaan sopeutumiseen ja uudistumiseen organisaation perusarvojen puitteissa. (Collins 2010, 175–176.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Collins, Jim. 2010. Parhaasta pohjalle vai vahvana eteenpäin? (alkukielinen teos: How the Mighty Fall: And Why Some Companies Never Give In). Suomentanut Mauri Laukkarinen. Hämeenlinna: Talentum.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.