maanantai 9. elokuuta 2010

Yrittäjyys

Yrittäjyys on toimintaa markkinoilla pyrkien löytämään markkinoiden taloudellisesti hyödynnettäviä mahdollisuuksia, rahoituksen järjestämistä, resurssien hallintaa ja projektien läpiviemistä ja loppuun saattamista. Yrittäjyyteen kuuluu yritystoimintaan liittyvistä riskeistä vastaaminen. (Cox 2009, 18–19.)
"Ei auta itku markkinoilla" (suomalainen sanomus).

"Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta" (Hugo-peikko).
Keinottelija on yrittäjä, jonka ansaintalogiikka on ottaa pienempi tai suurempi hintaan liittyvä riski. Mikäli hinta nousee, keinottelija saa liikevoittoa, mikäli hinta ei kehity positiivisten odotusten mukaisesti, keinottelija tekee tappiota, enemmän tai vähemmän. (Cox 2009, 60–63.)

Kysynnän ja tarjonnan laki johtaa kysynnän kasvaessa yrittäjän tarjoaman tuotteen hinnan nousuun, jolloin yrittäjää voidaan syyttää "hintakiskonnasta". Yleensä kyseessä ei ole hintakiskonta vaan tuotteen todellinen hinta kyseisillä markkinoilla (mm. lisääntynyt toimintariski). (Cox 2009, 30–33.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Cox, Jim. 2009. Ytimekäs opas talouteen (englanninkielinen alkuteos The Concise Guide To Economics 1995, 1997, 2007). Suomentanut Petri Kajander. Jyväskylä: Lumo Kustannus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.