maanantai 12. heinäkuuta 2010

Pulloalmailu Oulussa

Pulloalmailu on ansiotarkoituksessa suoritettu tyhjien virvoitus- ja alkoholijuomien myyntipäällysten keräämistä. Pulloalmailun ansio on noin 4-5 euroa tavanomaisen kokoista kaupan muovipussia kohden.

Pulloalmailun tärkeä avustaja on Oulun poliisi, jolla on oikeus sakottaa julkijuopottelusta. Alkoholijuomia nauttivat henkilöt tarkkailevat poliisipartioiden liikkumista ja alkoholijuomaa sisältävä myyntipäällys hylätään kadulle, kun poliisin järjestyksenvalvontapartio saapuu näköpiiriin.

Oulussa pulloalmailun harjoittajista suurin osa on alkoholisoineita henkilöitä, toiseksi suurin ryhmä ovat vanhuuseläkeläiset. Suurimman henkilökohtaisen ansiot saavat röyhkeät aasialaisperäiset herrapuoliset pulloalmat, jotka mm. kaatavat myyntipäällysten sisältämän nesteen suoraan jalkakäytävälle.

Pulloalmailu on tehokkainta kun käytettävissä on polkupyörä. Tällöin voidaan kiertää nopeasti keräilyreitti useaan kertaan niinä iltoina, kun Oulussa käytetään alkoholia yleisillä alueilla. Keskimääräisen suomalaisen pulloalman tulot ovat noin 30 euroa keräysiltaa kohden, aasialaisperäisillä röyhkeillä pulloalmoilla noin 70-80 euroa keräysiltaa kohden (arvoitu visuaalisesti polkupyörän kuljettaman kuorman perusteella).

MUUT LÄHTEET:
1.6-10.7.2010 suoritettu kenttätutkimus Oulun keskustassa / Paidaton juoksija oulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.