tiistai 23. marraskuuta 2010

12.11.2010 Me emme pelkää -tilaisuus

12.11.2010 Me emme pelkää -tilaisuus on ilmeisesti Oulun homoseksuaalisen väestönosan poliittinen mielenilmaus, jota on mainostettu A4-julisteilla ainakin Oulun Linnainmaan yliopiston ilmoitustauluilla.
"Meillä kaikilla on oikeus turvalliseen ja syrjinnästä vapaaseen kaupunkitilaan. Sitä luomme tässä ja nyt" (ilmeisesti Oulun homoseksuaalit, kampanjajuliste 12.11.2010 Me emme pelkää -tilaisuus.)
Kampanjajulisteessa on esitetty tilaisuuden perusteluiksi neljä tosi elämän väkivaltatilannekuvausta:
  1. Kesä 2010: poliittisiin toimijoihin ja Setan aktiiveihin kohdistuvia uhkauksia
  2. Heinäkuu 2010: pommiuhkauksia North Priden tapahtumapaikoille
  3. Syksy 2010: homomiehiin kohdistuneista väkivallantekoja Oulun yössä (pjo: varsin runollinen kielikuva...)
  4. 28.10.2010: polttopulloisku Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimistoon (pjo: joka ei sytyttänyt edes pienintäkään paloa, niin toheloita me heterot olemme).

Ilmoituksessa todetaan: "Väkivallan uhka rajoittaa ihmisten toimintamahdollisuuksia Oulussa. Väkivallan uhka vaientaa meitä ja vaikuttaa siihen, missä ja millä mielin kaupungissa liikumme." Ilmeisesti tässä "ihmiset" ja "me" tarkoittavat erityisesti homoseksuaalien mielipidettä omaan pienryhmäänsä kohdistuvasta huomiosta. Miksi homoseksuaalit eivät suoraan puolusta omia oikeuksiaan, vaan vetäytyvät "suuren yleisön" selän taakse?

Lisäksi ilmoituksessa todetaan: "Julkista tilaa täytyy suojella niiltä, jotka olisivat valmiita ottamaan sen itselleen väkivalloin. Väkivalta ja sillä uhkaaminen eivät ole hyväksyttäviä eivätkä laillisia keinoja ilmaista mielipiteitä tai vaikuttaa yhteiskuntaan." Ei kai homoseksuaalisten noitavaino ole yleensäkään yhteiskunnallinen vaikutusyritys, vaan pelkästään väkivallan käyttötilanne, joka tietenkin on huono asia sekin.

Ilmoituksessa todetaan myös: "Väkivalta on uhkaavinta silloin, kun se kohdistuu ihmiseen henkilökohtaisesti - silloin, kun ihminen kokee joutuneensa väkivalla uhriksi yhteiskunnallisen aktiivisuutensa, ihon värin tai sukupuolensa takia. Yhteiskuntaan pitää voida vaikuttaa ja osallistua ilman, että joutuu peittelemään itseään väkivallan uhan vuoksi." Hups, väkivallan kohteeksi valikoitumisen syistä on jäänyt pois seksuaalinen suuntautuneisuus, eli nyt homoseksuaalit ratsastavat poliitikon, ihon värin ja naissukupuolen, naiset kokevat väkivallan uhkaa, ei välttämättä väkivaltaa, useammin kuin miehet, eli poliittisen vapauden, rasismin ja sukupuolten tasa-arvon kustannuksella. Ja tuo sanavalinta "peittelemään", aivan mainio, "olemaan komerossa", olisi kai ollut vielä osuvampi ilmaus.

Lopuksi ilmoituksessa todetaan: "Julkinen tila kuuluu kaikille. Ihmisten pitää voida liikkua ja toimia niin arkisesti kuin yhteiskunnallisesti, kelloon katsomatta, taakse vilkuilematta. Pelkäämättä." Tilaisuuden otsikko on "me emme pelkää", ja tässä sanotaan että sitä kuitenkin pelätään. Olisiko Oulun homoseksuaaleilla vähän tarvetta hankki annos tervettä katuviisautta (Street Wisdom), mielenilmausten järjestämisen sijaan. Ei se väkivallan kohteeksi valituksi tuleminen ole pelkästään homoseksuaalisten yksinoikeus, eikä julisteen väkivaltatilanteita ole suhteutettu valtaväestöön kohdistuneisiin väkivallantekoihin vuoden 2010 aikana. Ilmeisti muutama heterokin on ollut väkivallan kohteena tarkasteluajanjakson aikana. Tästäkin huolimatta, jatketaan harjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.